Dacris Travel - Agentie de Turism

  • Program Seniori
  • Evenimente sportive
  • Hotel Sucidava - Team Building
  • Chartere
  • Oferte speciale
Dacris Travel on Facebook

0 Euro
Alerte de calatorie

Detalii Oferta

Pret
0Euro

Dragi Turisti,

Incepand cu 10.12.2021 se impun conditii noi de intrare in Romania din UE/ afara UE conform HCNSU 111/06.12.2021 / HCNSU 113/10.12.2021 si HCNSU 2/07.01.2022 astfel:

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile.

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile: Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 10 zile.

Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara. Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile. Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile.

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori, daca prezinta rezultatul unui test PCR negativ facut cu max 72h inainte de imbarcare/intrarea in tara.

Impartirea tarilor in zone ROSII / GALBENE / VEZI functie de indicele epidemiologic raportat la 1000 locuitori al tarii respective, se face astfel:

Zona verde – tarile cu indice epidemiologic sub 1,5 raportat la 1000 locuitori.

Zona galbena – tarile cu indice epidemiologic intre 1,5-3 raportat la 1000 locuitori.

Zona rosie– tarile cu indice epidemiologic peste 3 raportat la 1000 locuitori.

LISTA CU ZONE valabila incepand cu 16 ianuarie 2022 ora 00.00 o gasiti aici: CLICK AICI

Toate Hotararile CNSU le gasiti AICI.

Voteaza aceasta oferta
0 vot
Favorit:
0
Imagini (1)
You are here . ALERTE DE CALATORIE COVID19 Alerte de calatorie