Printare |  Inchide fereastra

Alerte de calatorie

Alerte de calatorie

Dragi Turisti,

Incepand cu data de 15 Mai 2021 se introduc criterii noi pentru calatorii care vin din diferite tari functie de indicele epidemiologic raportat la 1000 locuitori al tarii respective, astfel:

Zona verde – calatorii care vin din respectivele tari intra fara restrictie (tarile cu indice epidemiologic sub 1,5 raportat la 1000 locuitori).

Zona galbena – calatorii care vin din respectivele tari nu fac carantina daca prezinta un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de imbarcarea in mijlocul de transport in comun (avion, tren, autobuz) sau cu 72 ore inainte de intrarea in tara (pentru cei care vin cu mijloace proprii) (tarile cu indice epidemiologic intre 1,5-3 raportat la 1000 locuitori).

Zona rosie– se intra obligatoriu in carantina timp de 14 zile. Se poate iesi din carantina dupa 10 zile, daca se face un test dupa 8 zile si este negativ (tarile cu indice epidemiologic peste 3 raportat la 1000 locuitori).

LISTA CU TARILE valabila incepand cu 17 octombrie 2021 ora 00.00 o gasiti aici: CLICK AICI

SUNT SCUTITI DE CARANTINA SI TEST-PCR TOTI CEI VACCINATI. Exceptia intra in vigoare la 10 zile dupa cel de-al doilea vaccin sau dupa singura doza administrata – in cazul Johnson & Johnson.

Exceptii de la carantina pt cei ce calatoresc din zone galbene/rosii incepand cu 27.07:

Pentru turistii care se intorc in Romania dintr-o tara de pe LISTA GALBENA:

✅ 1. Daca sunt vaccinati, nu trebuie sa faca nici test Covid si nici nu stau in carantina.

✅ 2. Daca nu sunt vaccinati, atunci se pot testa Covid cu 72 de ore inainte de sosirea in Romania si scapa de carantina.

✅ 3. Daca au fost pozitivi in ultimele 90 de zile sau daca au un test pozitiv de anticorpi scapa de carantina.

✅ 4. Copiii sub 6 ani nu trebuie sa faca nici test Covid si nici nu fac carantina.

✅ 5. Copiii intre 6 si 16 ani vin in Romania din tarile de pe Lista Galbena doar cu test Covid si nu mai stau in carantina.

Pentru turistii care se intorc in Romania din tari de pe LISTA ROSIE:

✅ 1. Daca sunt vaccinati, nu trebuie sa faca nici test Covid si nici nu stau in carantina.

✅ 2. Daca nu sunt vaccinati, atunci se pot testa Covid cu 72 de ore inainte de sosirea in Romania si scapa de carantina DACA declara pe proprie raspundere ca parasesc Romania in maxim 3 zile.

✅ 3. Daca au fost pozitivi in ultimele 90 de zile sau daca au un test pozitiv de anticorpi scapa de carantina.

✅ 4. Copiii sub 6 ani nu trebuie sa faca nici test Covid si nici nu fac carantina.

✅ 5. Copiii intre 6 si 16 ani vin in Romania din tarile de pe Lista Rosie doar cu test Covid si nu mai stau in carantina.

+ ✅ La imbarcarea in avion spre Romania din tari de pe Lista Galbena sau Lista Rosie testele nu mai sunt obligatorii.

+ ✅ Se elimina interdictia de intrare in Romania a strainilor extra UE.

Toate exceptiile de la carantina le gasiti mai jos:

Hotararea CNSU 28/14.05.2021

Hotararea CNSU 32/27.05.2021

Hotararea CNSU 43/01.07.2021

Hotararea CNSU 51/26.07.2021

 

Pentru consultarea tuturor hotararilor CNSU click AICI

Persoanele  care se intorc din zone galbene / rosii in carantina trebuie sa completeze la inrarea in tara o declaratie pe proprie raspundere CLICK AICI pt completare online sau descarca Declaratie Intrare in Tara.

Daca sunteti in situatia sa va imbarcati intr-un avion ca sa zburati spre Romania si daca functionarul de la ghiseul de check-in de oriunde din lume NU STIE despre aceste exceptii, atunci sa le aratati site-ul IATA unde au toate aceste informatii, iar site-ul este folosit de toate companiile aeriene membre IATA.

Clientii Dacris Travel care au rezervari intr-o destinatie unde se cere test PCR negativ inainte de plecare, beneficiaza de un tarif special pentru testul PCR, care se obtine in 24h in romana si engleza (tarife de la 180 lei). Dupa rezervare va rugam sa solicitati codul / voucherul pt efectuarea testului PCR.


In contextul starii de alerta si pana la ridicarea tuturor restictiilor de calatorie, va rugam sa verificati din surse oficiale  conditiile de calatorie in tara/tarile pe care doriti sa le vizitati / tranzitati.

Situatia in timp real a cazurilor Covid din lume o gasiti AICI.

Pentru conditiile de calatorie impuse in fiecare tara, consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe: CLICK AICI

IATA - Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni: CLICK AICI

EU - redeschidere turism in tarile membre: CLICK AICI

 

 

Printare |  Inchide fereastra