Dacris Travel - Agentie de Turism

  • Program Seniori
  • Evenimente sportive
  • Hotel Sucidava - Team Building
  • Chartere
  • Oferte speciale
Dacris Travel on Facebook

ItaliaRSS

Italia

Italia
Sicilia este una dintre regiunile autonome ale Italiei şi cea mai mare insulă din Marea Mediterană cu o suprafaţă de 25.700 km² şi 5,1 milioane de locuitori. La nord se invecineaza cu Marea Tireniana, la est este despartita de pensula italiana prin stramtoarea Messina si este marginita de Marea Ionica, iar la sud – vest este despartita de Africa prin canalul Sicilia. Prinicipalele oraşe sunt Palermo, Catania, Messina, Siracusa, Marsala şi Trapani. Un oraş de mare importanţă esteTaormina.
Vulcanul Etna este situat în Catania. În nord, insulele Eoliene fac parte din punct administrativ din Sicilia, la fel ca şi insulele Egadi la est. Sicilia este cunoscută de peste 200 ani pentru producţia sa de cereale; măslinele şi vinul sunt două alte produse importante. Minele din regiunea Caltanissetta au fost în secolul al XIX-lea mari producătoare de sulf, dar şi-au început declinul in anii 1950.
Napoli este un oras al entuziasmului nelimitat si al contradictiilor. Dificil de definit si in acelasi timp imposibil de ignorat, este un oras tipic sudului Marii Mediterane: indraznet, zgomotos si incantator. Aici, arhitectura barotica se strecoara confortabil printre strazile dickensiene, manastirile pline cu plantatii de citrice constituie un refugiu de la pietele aglomerate si palatele impunatoare care expun comori nepretuite in timp ce gospodinele negociaza pretul unor genti false marca Gucci.
Orasul Napoli este capitala provinciei Napoli, din regiunea Campania, sudul Italiei si cel mai mare oras din Italia de sud, si cu cei 1.000.470 de locuitori, reprezinta al treilea oras dupa  Milano si Roma. Se intinde pe coasta de vest a peninsulei Italice si se afla la o distanta de 190 km sud de Roma.
Amplasat pe golful cu acelasi nume, Napoli este situat intre doua zone cu activitate vulcanica: Muntele Vezuviu in est si Campli Flegrei in nord-vest.
Sardinia este o insulă din Marea Mediterană, situată între Italia, Franţa şi Tunisia, la sud de Corsica cu o suprafaţă de 24,090 km² şi o populaţie de 2,65 milioane. Era numită "Ichnusa" de fenicieni şi "Sandalyon" de greci datorită formei sale, în formă de urmă de picior.
Sardinia este o regiune din Italia. Capitala regională este Cagliari. Regiunea este subdivizată în patru provincii: Cagliari, Sassari, Nuoro şiOristano; au fost propuse încă patru provincii: Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias şi Medio Campidano), care ar trebui să se formeze pe timpul acestei decase.
Insula conţine numeroase zone turistice extraordinare incluzând Costa Smeralda, Costa Paradiso şi Gennargentu. Faimoasă pentru plajele sale, bucata de pământ este bogată şi în alte locuri interesante.
Climatul este în principal mediteranean, cu o primăvară şi o toamnă în prinicipal mediteraneană, o vară fierbinte şi o iarnă blândă. Sardinia are mult de suferit din cauza încălzirii globale, care a produs în ultimii ani o secetă crescândă. Insula este bogată în resurse naturale, având protejate mii de specii pe cale de dispariţie.

You are here Turism individual Italia