Carnavalul de la Rio

Cand spui Rio de Janeiro te gandesti instantaneu la Carnavalul de la Rio cu faimoasele parade ale scolilor de samba, la plajele Copacabana si Ipanema sau nu mai putin vestitul stadion Maracana.

Carnavalul de la Rio este fara indoiala unul din evenimentele cele mai mediatizate pe plan mondial in fiecare an, ce ofera mai multe distractii, incluzand faimoasele parade ale scolilor de Samba in sambodrom si bine cunoscutele blocos de carnaval care strabat intreg orasul. Cele mai faimoase sunt: 
Trupa Cordao do Bola Preta: paradele acestei scoli se pot vedea defiland in centrul orasului fiind cea mai reprezentativa scoala .
Suvaco do Cristo: Parada care poate fi vazuta defiland in Gradina Botanica chiar pe sub bratul lui Cristo Redentor.
Samba isi are originile in Africa, dar a fost descoperita in Brazilia. Este o combinatie intre dansurile africane, indiene si iberice. Carnavalul de la Rio a devenit popular incepand cu anul 1830.

Rio de Janeiro (insemnand Raul de Ianuarie) este faimos nu numai pentru plajele sale cu hoteluri aliniate (Copacabana, Ipanema, Tijuca Barra), ci si pentru imensa Statuie a lui Isus Cristos Mantuitorul (pe Muntele Corcovado). Zona sudica din Rio este formata din mai multe cartiere, printre care Sao Conrado, Leblon, Ipanema, Arpoador, Copacabana si Leme care compun faimoasa linie de coasta a orasului. Golful in care este situat Rio (Golful Guanabara) a fost descoperit de europeni pe 1 ianuarie 1502 prin exploratorul portughez Gaspar de Lemos. Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei din anul 1764 pana in anul 1960, cand guvernul a fost transferat la Brasil

Carnavalul de la Venetia

Principalul oraş al regiunii Veneto şi al Italiei nord-orientale, Veneţia a fost declarată de UNESCO, în anul 1979, patrimoniu al umanităţii. Farmecul straniu al înfăţişării acestui oraş cu “străzi” de apă, puterea economică şi, în consecinţă, şi politică, faima artistică, arta, arhitectura, firea locuitorilor plini de mândrie (şi pe bună dreptate), i-a făcut pe oameni să-l admire atât de pătimaş, de-a lungul vremii.

Date fiind toate aceste minunăţii, Veneţia este un oraş foarte aglomerat, având ciudata însuşire de a avea pe tot parcursul anului mult mai mulţi vizitatori decât locuitori. Fluxul de turişti atinge cifre ameţitoare: aproximativ 15 milioane anual.

Un alt motiv pentru care năvala de “invadatori” este în fiecare an mai amplă este Carnavalul de la Veneţia, poate cel mai faimos din Europa.

Din cele mai vechi vremuri, Carnavalul veneţian a fost o sărbătoare magică ce s-a răspândit asupra întregului oraş.

Festivalul din Veneţia datează încă din anul 1296, când Senatul Republicii Veneţia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. Încă de atunci veneţienii îşi făceau singuri măştile şi costumele pe care le purtau la paradă şi la petreceri, iar identitatea, sexul şi statutul social pur şi simplu nu mai existau. Este festivalul care celebrează trecerea de la iarnă la primăvară, o perioadă în care totul pare realizabil şi perfect posibil, inclusiv iluzia că şi cei mai săraci oameni pot deveni cei mai puternici cu ajutorul măştilor. După o întrerupere de peste două secole, tradiţia Carnavalului din Veneţia a fost redescoperită de municipalitate în anul 1980, iar de atunci a avut loc anual şi s-a bucurat de un succes din ce în ce mai mare.

Iordania

CHARTER AVION
Iordania – Once in a Lifetime, 7 nopti
Amman – Jerash – Ajloun–Muntele Nebo – Madaba – Karak – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Bethany – Marea Moarta

De la 755 €/pers
8 zile/7 nopti
D A T E D E P L E C A R E
• 2.10, 9.10, 16.10, 23.10, 30.10, 6.11, 13.11, 20.11, 27.11