ALGARVE
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la Algarve vad stancile pe malul oceanului, vad terenurile de golf imprastiate pe toata coasta de la Tavira la Lagos si mai vad plajele de nisip care se intind printre stanci sau in golfuri;
Sudul Portugaliei are statiuni pe toate gusturile, de la sate mici pescaresti cu cateva hoteluri si o plaja mica intr-un golf, neaparat intre stanci, pana la statiuni mari cu hoteluri luxoase si nenumarate terenuri de golf in jur, animate tot timpul anului datorita climei perfecte pentru practicarea acestui sport. Dintre acestea cele mai cunoscute sunt: Vilamoura (statiune luxoasa unde puteti intalni in sezon numeroase VIP-uri locale si internationale), Albufeira (un fel de St. Tropez al Portugaliei, orasul si-a pastrat aerul de sat pescaresc cu strazi inguste si case albe cu flori colorate), Praia da Rocha (cunoscuta ca si plaja cu stanci – imaginea zonei, a fost inaugurata in 1930, are 2 km de plaja cu nisip fin presarat cu stanci care ies din mare din loc in loc), Carvoeiro (fost sat pescaresc, azi cu numeroase plaje deosebit de spectaculoase) etc.
O particularitate a plajelor din Algarve este prezenta colorata a stancilor ce ies din mare sau din nisip, stanci ce ofera minunate oaze de intimitate si umbra, in zilele toride de vara.
Puteti opta pentru o plaja super amenjata si aglomerata sau pentru o plaja retrasa, intima si foarte prietenoasa.
Terenurile de golf din zona sunt o atractie irezistibila tot timpul anunului. Clima blanda din timpul iernii, ofera un sezon ideal pentru jucatorii de golf.
Ca sa vedeti toata coasta Algarve trebuie sa faceti o croaziera, legatura intre statiuni se face pe exterior, pe autostrada, Via Infante de Sagres sau pe DN 125 de unde se “coboara” catre fiecare statiune.