Ziua Regelui la AMSTERDAM

Cand spui AMSTERDAM nu stii la ce sa te gandesti mai repede: la vestitele canale, la nenumaratele muzee care te astepata sa le treci pragul (exista o mare varietate de muzee in Amsterdam, de la Muzeul Van Gogh pana la cel al Diamantelor sau Muzeul Sexului) sau la arhicunoscutul Cartier Rosu, toate impreuna reprezinta unul din cele mai spectaculoase orase europene.

Pentru a vizita Amsterdamul ai foarte multe posibilitati: fie inchiriezi bicicleta, daca esti obisnuit sa circuli cu asa ceva, fie iei un tur cu vaporasul pe canale, ori cu autocarul etajat prin oras, in toate cazurile vei fi incantat de ceea ce vei vedea.

Iar la lasarea serii nu poti rata o plimbare la pas prin cartierul rosu, macar de dragul atmosferei de libertate totala pe care o gasesti acolo, pentru ca apoi sa te asezi la una din terasele din Rembrantsplein sau Niuekerksplein, ca sa asculti muzica si sa bei o bere olandeza.

 

Dar cea mai festiva zi a Amsterdamului este cu siguranta Ziua Regelui, sarbatorita in fiecare an in 30 Aprilie (30 aprilie este ziua in care a urcat pe tronul Olandei fosta Regina Beatrix, mama actualului rege).

Atmosfera din aceasta zi depaseste cu mult tot ceea ce-ti poti imagina in materie de distractie: toate lumea se plimba pe strada, pe canale in barci si poarta haine portocalii – culoarea specifica a olandezilor

hd wallpaper, amsterdam, night-1150319.jpg