Barcelona, intre “Vicky, Cristina, Barcelona” si “A tres metros sobre el cielo”

Nu vi s-a intamplat niciodata sa vreti sa va urcati imediat in avion dupa ce ati vazut un  film?

Chiar daca Barcelona nu are nevoie de nicio prezentare prealabila, incercati sa vedeti “ Vicky, Cristina, Barcelona” sau “ A tres metros sobre el cielo” si cu siguranta, dupa, veti cauta bilete de avion spre Barcelona.

Sunt multe zonele din acest minunat oras mediteranean care apar ca niste carti postale in aceste filme;

daca va place arta, atunci nu ratati operele lui Gaudi, multe dintre ele in patrimoniu UNESCO: Catedrala Sagrada Familia sau Parcul Guell sunt doar doua din locatiile in care apar Javier Bardem sau Penelope Cruz, ori acoperisul nu mai putin faimoasei La Pedrera, pe care o viziteaza protagonistele Scarlett Johanson si Rebecca Hall. Filmul lui Woody Allen arata ca Barcelona este sinonima cu o agenda culturala extrem de variata, prin apartitia Fundatiei Juan Miro, a Muzeului National de arta din Catalonia sau a zidului lui Juan Miro din Aeroportul International El Prat Barcelona. Pe langa acestea, daca vreti sa simtiti atmosfera romantic, boema si de pura distractie din Barcelona, atunci nu ratati parcul Tibidabo, cu o imagine impresionanta asupra orasului, portul olimpic sau Las Ramblas, cele mai emblematice zone ale orasului.

Cat priveste “ A tres metros sobre el cielo”, ii putem vedea pe Mario Casas  si Maria Valverde in alte zone mai mult sau mai putin cunoscute din Barcelona: scoala Pia de Sarria in cartierul omonim, Castelul Torre Barro, restaurat recent si care se poate vizita gratuit (unde aveau loc in film competitiile nocturne intre protagonosti), parcul la Ciudadella, discoteca Razzmatazz sau zona industriala a portului Barcelona (unde au loc cursele de motociclete).

Din filme sau nu, o excursie la Barcelona va fi intotdeauna o calatorie mult asteptata, pe care nu o veti uita curand.

barcelona, park guell, gaudi-2673663.jpg