water, sand, beach-3260459.jpg

Bulgaria

Litoralul bulgaresc al Marii Negre este presarat de statiuni, exista statiuni balneologice in care se utilizeaza ape minerale si namoluri terapeutice. Influentele occidentale si-au lasat o amprenta vizibila asupra organizarii statiunilor, activitatilor turistice din Bulgaria, astfel incat industria turistica s-a dezvoltat mult mai repede decat in Romania, iar calitatea serviciilor este in general superioara. La doar cativa kilometri distanta va puteti simti in “strainatate”.
Tara primitoare si calda, in care te poti relaxa, te poti bucura de oferte accesibile si bucatarie ieftina si gustoasa, nisip fin si vin de calitate, climat bland foarte asemanator cu cel din Romania (temperatura aerului in vara
circa 25-30ºC, iar a apei 25-30ºC), de izvoare cu ape minerale. Clima blanda, aerosoliii, nivelul scazut de salinitate al apei, lipsa florei si faunei daunatoare organismului uman fac Bulgaria una din cele mai dorite destinatii de vacanta.
Multe din plajele din Bulgaria au primit premiul de “blue flag” inca inainte de anul 2000.
“Blue Flag” este o distinctie oferita pe anumite criterii ecologice, organizata de catre o fundatie non-profit de educare pe problemele mediului. Cu alte cuvinte este o eticheta de recunoastere pe plan international a anumitor plaje, in care se respecta cu strictete curatenia si se ofera servicii ireprosabile pe plaja. Bulgaria are 10 plaje decorate cu acest steag albastru.
Litoralul bulgaresc are circa 30 de statiuni (incluzand asa zisele statiuni de doar 3-4 hoteluri), dintre care 10 statiuni sunt declarate de importanta nationala. Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach si Sf. Constantin si Elena se ridica la nivelul calitativ al statiunilor Marii Mediterane, concurand cu succes cu servicii de calitate, infrastructura deosebita si posibilitati variate de agrement (baruri, restaurante de talie internationala, centre sportive si de agrement, magazine, disco, aquaparc etc.). Va puteti bucura de multiple posibilitati de practicare a sporturilor acvatice si nautice: surfing, banane pe apa, waterjets, windsurf, parapante, scooter, parasute de apa, schi pe apa, yacht, piscine, terenuri de fotbal, baschet, volei, tenis, golf etc. Multiple statiuni ofera posibilitati de echitatie, in special la Nessebar, Sozopol, Obzor, Balcic, Pomorie si Kranevo. Daca va este mai pe plac atmosfera tipica a satelor de pescari, situri virgine ale naturii – puteti trage o fuga pana la extraordinarele stanci Kaliakra (nord de Varna) sau in sud, catre Nessebar si Sozopol.

Bansko

Vacanta de Februarie la Bansko

Perioada: 9-16.02.2024

 

Pret: de la 209 euro/persoana (in camera dubla)

Transport: individual

Litoral

Weekend de Sf. Maria in Bulgaria

 
Transport: Individual 
Pret: de la 199 euro/persoana