Cappadocia, o poveste in balon

Cappadocia este un must pentru noi, europenii, si nu numai;  pana sa zburam peste mari si tari sa vedem machu pichu sau marele canion, capadoccia e la o aruncatura de bat, iar formatiunile create aici de natura justifica includerea zonei in patrimoniul unesco si explica cele 2 milioane de turisti pe care kayseri, goreme, urgup si nevsehir – cele cateva orasele din zona- le primesc anual;

toti acesti turisti se trezesc in vacanta la 4 dimineata ca sa urce in unul din cele peste 100 de baloane cu aer cald care se ridica in fiecare zi fara vant la rasaritul soarelui si care ii vor plimba peste cappadocia.

Pentru cei mai putin curajosi si care nu se pot aventura in calatoria cu balonul, exista varianta mult mai comoda de a vizita zona cu autocarul, o excursie de 1 zi pe care ghizii locali incearca sa o faca cat mai placuta si mai atractiva, fiind o experienta la fel de memorabilia ca si cea din balon.

Iar pentru cei care au mai mult timp sa petreaca in zona, hotelurile si restaurantele, multe dintre ele aflate in vechile asezari sapate in piatra, ofera tot confortul si ospitalitatea de care se pot bucura toti cei care aleg sa petreaca vacanta aici.

Ca sa ajungeti in Cappadocia, daca doriti o vacanta individuala, fie alegeti varianta terestra cu masina, si atunci mai vizitati cate ceva din turcia (Istanbul, Ankara, Tuz Golu – lacul de sare etc), fie varianta mai rapida cu zbor la Kayseri si de acolo transfer in goreme/urgup. Sau  alegeti o vacanta organizata de grup, cu transport autocar sau avion si toate servciile incluse.

 

 

Live cappadocia 03.09.2018:  https://www.facebook.com/DacrisTravel/videos/737764013254840/