Coasta Lycia, zona cu cele mai pozate plaje din Turcia

Pentru iubitorii de mare, plaja si  turcia nu exista o varianta mai buna de petrecut nu una ci multe vacante de vara, ca zona de coasta Dalaman-Fethiye.

O simpla cautare pe google va arata topul celor mai frumoase plaje din turcia, iar coasta Lycia din sud-vestul tarii le cuprinde cam pe toate: Blue Lagoon,Kabak Beach,  Calis, Kaputas, Butterfly Bech, Iztuzu sau Patara Beach (aceeasta fiind si cea mai lunga, 20 km de plaja de nisip galben) etc.

Zona a fost descoperita si s-a dezvoltat din punct de vedere turistic la inceputul anilor ’90 cand mai multi cetateni englezi au inceput sa viziteze zona in special in perioadele de extra sezon, cand clima este deosebit de blanda aici, si practic poti sa faci plaja din martie pana in noiembrie.

Asa a aparut  Oludeniz, o statiune mica la 15 km de fethiye, care are 2 lucruri inedite: laguna albastra – blue lagoon- o rezervatie naturala formata intr-un mic golf, unde apa este de un turcoaz ireal, si paragliding-ul – un sport care aici e la rang de arta. Sunt mai mult de 1000 de salturi zilnice – in tandem- pe care saritori profesionisti le fac cu turistii de pe un platou din muntii Babadag, pentru ca acestia sa “zboare” peste laguna si golfurile din zona; aici veti intalni putini romani, pentru ca nu prea sunt hoteluri all inclusive, majoritatea  spatiilor de cazare de aici sunt de genul aparthotelurilor familiare, unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea, pentru ca cei care vin aici o data vor reveni mereu, facand parte deja din peisajul locului; iar restaurantele din zona servesc in primul rand meniuri pe baza de Fish& chips si apoi cele locale, noptile de vara sunt la fel de animate ca in orice alta statiune plina de turisti englezi care canta si danseaza pana dimineata, iar valutele cele mai tranzactionate sunt lirele (cele englezesti la fel de numeroase ca cele turcesti).

In concluzie, coasta lycia este destinatia ideala unde sa incercati o vacanta diferita de cele clasice, all inclusive, in turcia.

Salt paragliding septembrie 2018:  https://www.facebook.com/DacrisTravel/videos/233455581079630/