Costa del Sol

Daca va aflati printre cei care nu pot sta la plaja sapte zile intr-o vacanta, oricat de frumoasa ar fi aceasta, si vreti sa si vizitati sau sa faceti alte activitati, atunci Costa del Sol este cu siguranta cea mai ofertanta coasta din Spania. Unde mai pui ca o ajuta si clima, aici fiind sezon de varf din aprilie si pana la inceput de noiembrie, pentru ca soarele incalzeste aceste meleaguri aproape 360 zile pe an, de unde si numele.

Statiunile se intind pe toata coasta la sud de Malaga, care are de asemenea, ca orice oras spaniol de coasta, si o plaja renumita: Malagueta. Fie ca va plac zonele mai aglomerate precum Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola sau Marbella sau doriti statiuni mai mici si mai exclusiviste ca Estepona sau Puerto Banus, gasiti de toate aici, de la resorturi mari all inclusive pana la hoteluri boutique sau apartamente de inchiriat individuale sau in resorturi cu terenuri de golf sau fara.

Ca si puncte de interes, orasele Andaluziei sunt la aproximativ 100 km de coasta si se pot face pe rand in cate o zi, atat cele mai mari cum sunt Sevilla (cu vestita ei Catedrala si La Giralda), Granada cu Alhambra, cel mai celebru complex de artitectura maura din Spania (obligatoriu rezervare oline daca vreti sa vedeti Palatele din complex) sau Cordoba cu ai ei la fel de celebra La Mezquita (mosqueea transformata in catedrala dupa Reconquista spaniola) , cat si localitati mai mici dar deosebit de pitoresti (Ronda, Setenil de la Bodega, Algesiras sau Tarifa). Iar daca vreti sa bifati cat mai multe intr-o vacanta, dati o fuga si in Gibraltar, dar nu uitati pasaportul, fiind regiune UK, pentru o portie de fish & chips sau pt a vedea maimutele de pe deal.

Pentru cei mai activi, posibilitatile sunt nelimitate, de la practicarea tuturor sporturilor nautice pana la trasee pe muntii din zona Granada, dintre care cel mai renumit este Caminito del Rey, un defileu aflat la 30 km de Malaga / Marbella, amenajat pe locul unei foste hidrocentrale de la inceputul sec XX cu o pasarela aflata la mai mult de 100m deasupra raului care strabate valea. Este o zona extrem de pitoreasca, dar foarte periculoasa si care se strabate respectand strict indicatiile ghizilor locali.

O alta activitate esentiala din zona este practicarea golfului, aici aflandu-se mai mult de 100 de terenuri de golf, datorita climei perfecte tot timpul anului pentru practicarea acestui sport, zona mai numindu-se si “Costa del Golf”.

Iar pentru colectionarii de poze pentru Instagram, este de neratat apusul din Tarifa, micuta si boema statiune la sud de Gibraltar, aflata pe malul Atlanticului la o aruncatura de bat de Africa, de care o despart mai putin de 15 km.