krka, waterfall, croatia-987021.jpg

Croatia

Republica cu capitala la Zagreb. Croatia se intinde pe o suprafata de 56.538 km patrati si are o populatie de 4.5 milioane de locuitori. Este inpartita in 20 de regiuni si 2 districte. Moneda nationala este Kuna inpartita in 100 Lipa. Granita naturala a tarii in partea de vest este Marea Adriatica. Mai mult de 600 de insule se intind de-a lungul coastei Croatiei..In partea de nord est a tarii se situeaza muntii Dinari cu depresiuni intre raurile Sava, Dunarea si Drau.
Clima este mediteraneana, continentala cum inaintam spre nordul tarii. 
72% din populatie o constitue croatii,12% sarbii dupa care vin bosniacii si slovacii si alte minoritati. Majoritatea croatilor sunt catolici (in jur la 77%), iar sarbii sunt ortodocsi 11%. Pe linga capitala Zagreb si orasele porturi Rijeka, Dubrovnik si Split puteti vizita si renumita coasta a Dalmatiei si parcurile naturale Krka si Plitvice.
Croatia este o tara cu iesire la Marea Adriatica, situata in Europa Centrala intre Ungaria, Slovenia, Serbiasi Muntenegru, Bosnia-Hertegovina. Croatia este o diviziune a fostei Iugoslavii, obtinand independenta in urma razboiliului din anul 1991 si are 4.784.000 locuitori de nationalitati diferite precum: croati (78%); Sarbi (12%); Bosniaci (1%); si cu religii diverse: Romano Catolica (77%); Ortodoxa (11%); Musulmana (1%).
Cu o suprafata de numai 56.000 km patrati, Croatia are aproximativ 5.800 de kilometri de faleze la Marea Mediterana, datorita celor 1.185 de insule, dintre care doar 50 sunt populate.
Tara se poate lauda cu una din cele mai impresionante tarmuri marine pe care Europa le ofera turistilor din intreaga lume.
Croatia a fost un stat independent pana in sec X, cand a intrat sub dominatia austro-ungara, pana in 1918, dupa care a devenit un stat din Federatia Iugoslava. Independenta din 1991 a fost contestata si un razboi civil ce a durat pana in 1995 a distrus in mare parte tara.
Clima: Mediteraneana si continetala; climatul continetal predomina, cu veri calde si ierni reci; de-a lungul coastei iernile sunt mai blande iar verile mai uscate.
Relief: divers din punct de vedere geografic; campii line de-a lungul granitei cu Ungaria, munti scunzi si podisuri in vecinatatea Adriaticii si pe insule, cea mai inalta altitudine: Dinara 1.830 m
Marea atractie a Croatiei este litoralul, de fapt sirul de orase si statiuni, inconjurate de tarmuri abrupte si plaje insorite. Unul dintre capetele de pod pentru turisti este Split, aflat in sudul tarii, celebru atat pentru monumentele de origine romana (Palatul Diocletian, Catedrala Catolica si Poarta de Aur), cat si pentru deschiderea catre mare, orasul fiind inconjurat de ape din trei parti.

Croatia, Dubrovnik

DUBROVNIK 

Zbor charter din Bucuresti 

Perioada: 04.06-24.09.2023 


Tarif: de la 619 euro/persoana in dubla, cu taxe incluse 

Transport:  Avion 

Muntenegru, Budva

MUNTENEGRU 

Zbor charter din Bucuresti 

Perioada 04.06-24.09.2023


Tarif: IN CURAND 

Transport:  Avion