Dublin, orasul pub-urilor si al usilor colorate

 

Considerat una din cele mai atragatoare si interesante capitale europene-  Dublin este principalul centru cultural al Irlandei, oras al lui Jonathan Swift, Oscar Wilde si mai ales al lui James Joyce.

Este un oras care  le are pe toate: imbinarea perfecta intre arhitectura georgiana si cea moderna, cultura si istorie, traditie literara, o cultura locala specifica,  magazine extraordinare, restaurante selecte, oameni prietenosi ….si cele 1000 pub-uri si localuri  pline de viata.

Este  faimos si pentru  coloritul usilor, deoarece peste tot poti vedea usi galbene, verzi, rosii, albastre, intr-un ansamblu care ofera confort privitorului (Usile atat de colorate au si o poveste, cea a doi scriitori irlandezi, vecini,  care uneori patrunsi de aburii alcoolului le mai incurcau. Pentru a evita total confuziile au decis sa le coloreze diferit, unul a colorat usa in verde, celalalt in rosu si o moda a fost astfel instalata in intreg orasul).

Unde faci shopping:

Cei pasionati de cumparaturi pot sa se opreasca in numeroasele magazine de pe strada Grafton. Oferta este foarte variata si de foarte buna calitate. In weekend, aceasta parte a orasului se populeaza si cu alte piete alimentare sau de artizanat pe care le vei gasi in Meeting House Square si Cow Lane.

Unde te distrezi:

Zona cea mai animata a Dublinului graviteaza in jurul celebrului Temple Bar cunoscut mondial pentru viaţa sa de noapte .Cluburi, discoteci, restaurante, cafenele, toate le gasesti aici. Cele mai cunoscute si apreciate baruri sunt Bobs, Buskers sau Fitzsimon’s Bar. Pentru o masa cu tipic irlandez poti alege intre numeroasele restaurante printre care cele mai cunoscute sunt Chameleon, Charlie’s 2 sau Cafe Topolis.

Pentru o seara fantastica, plina de amuzament, dans si multa voie buna, poti incerca Celtic Storm- un spectacol muzical traditional cu o distributie de 14 dansatori, cantareti si muzicieni de prestigiu.

Ce vizitezi:

• Muzeul Irlandez de Istorie Naturala detine peste 2 milioane de specimene diverse din intreaga lume, fiind unul dintre cele mai vizitate, atat de turisti cat si de localnici.Biblioteca Chester Beatty gazduieste mai multe carti rare, manuscrise deosebit de Catedrala Biserica lui Hristos, dateaza din sec XI, fiind cea mai inalta cladire din Dublin..

•Catedrala Sf. Patrick aflata in centrul orasului a fost construita in locul unde Sf. Patrick boteza localnicii iar Obeliscul inalt de 61 de m, ridicat in cinstea contelui de Wellinghton reprezinta una dintre atractiile turistice cele mai de seama ale orasului.

• Guinness Hopstore -casa celei mai faimoase beri din Irlanda: Fondată de Arthur Guinness în 1759 a devenit un muzeu ce vă prezintă istoria berii Guinness (o bere neagră, cu gust de malţ şi multă spumă cremoasă) şi a produselor derivate.

• Parcul Phoenix, este cel mai mare parc urban din Europa, incluzand o gradina zoologica si un teren de polo. In cadrul parcului isi au resedinta presedintele Irlandei si ambasadorul S.U.A .  Dublinia & The Viking World, situat tot în partea centrală a Dublin-ului. Aici vă este prezentată “pe viu” întreaga viaţă a oraşului din timpul vikingilor şi până în present. Nu ezitaţi să parcurgeţi străduţele presărate de case cu faţade multicolore şi diverse construcţii în stil georgian.

•Lacul Killarney, ruinele medievale din Peninsula Dingle

bridge, dublin, ireland-230311.jpg