Vara la Dubrovnik

Zbor charter din Bucuresti

Perioada: 04.06-24.09.2023

de la 619 euro/persoana, taxe incluse

 

tarife de la:

Hotel Astarea 3*, mic dejun: 619 euro/persoana

Hotel Orsan 3*, mic dejun, 639 euro/persoana

Hotel Vis 3*, mic dejun: 749 euro/persoana

Hotel Lero 4*, mic dejun: 799 euro/persoana

Grand Hotel Park Dubrovnik 4*, mic dejun: 799 euro/persoana

Sheraton Dubrovnick Riviera 5*, mic dejun: 1009 euro/persoana

Hotel Valamar Dubrovnick President 5*, mic dejun: 1289 euro/persoana

Hotel Royal Princess 5*, mic dejun: 1309 euro/persoana

Rixos Premium Dubrovnick 5*, mic dejun: 1489 euro/persoana

Hilton Imperial Dubrovnik  5*, mic dejun: 1609 euro/persoana

etc.

 

Servicii Incluse

Transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Dubrovnik – Bucuresti

1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana/ persoana

Transfer aeroport – hotel – aeroport

Taxe de aeroport

Asistenta turistica in limba romana

Nu sunt incluse:

Asigurare medicala/storno

taxa locala, se plateste la hotel

 

Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati la office@dacristravel.ro

 

“Cei ce caută paradisul pe pământ trebuie să vină la Dubrovnik”, spunea cu decenii în urmă Bernard Show.

Nu ratati:

1. Zidurile orasului vechi

Dubrovnik are o zona care este parcursa de un zid inalt de piatra. Zidul are o lungime de 1940 de metri si ofera zonei respective aerul unei fortarete foarte puternice. Zidul a fost ridicat in secolul a 7-lea, iar de-a lungul timpului el a avut nevoie de o serie de imbunatatiri si restructurari.

Zona este perfecta pentru a te relaxa, dar si pentru a afla mai multe despre istoria orasului Dubrovnik. In plus, zona se afla pe tarmul marii si te vei bucura de cateva momente relaxante undeva deasupra marii.

În trecut, Dubrovnik avea patru porţi de acces în cetate. Este vorba despre porţile Pile, Ploče, Peskarija şi poarta Gate. Dacă veţi alege Poarta Pile, veţi păşi pe strada Stradun, care este cea mai lungă şi mai imporantă stradă din Dubrovnik. Localnicii se mândresc cu aşa o rută, iar măsurătorile arată că ea are o lungime de 292 de metri, fiind, de asemenea, şi locul unde se petrece toată distracţia. De la centrele comerciale, la biserici sau cluburi de noapte ori spectacole de stradă, toate au loc pe strada Stradun.

2. Manastirea Franciscana

Una dintre cele mai frumoase manastiri din Europa este cea Franciscana, construita in perioada secolului 14. Aici te vei bucura de o cladire ampla, impunatoare, cu o istorie bogata in spatele sau. Daca vei vizita manastirea alaturi de un ghid, te vei bucura sa afli informatii extrem de pretioase.

3. Palatul Sponza

Palatul, construit intr-un mix perfect de stil Gothic si renascentist este unul dintre cele mai interesante puncte turistice din Dubrovnik. Constructia cladirii a inceput in anul 1516 si a reprezentat, pentru o perioada foarte mare de timp, locul prin care treceau toate produsele aduse de comerciantii din intreaga lume. Palatul reprezenta un fel de vama de produse si niciun comerciant nu putea trece de acesta fara un control minutios.

Dupa o perioada, palatul Sponza a devenit un centru cultural specific orasului Dubrovnik. Aici se intalneau in mod regulat membrii ai clubului de prestigiu “Academia de invatat” si conduceau discutii despre literatura, arte si realizari stiintifice importante la vremea respective.

Din pacare, in anul 1667 a avut loc un cutremur puternic care a distrus o parte din palat, insa in acest moment palatul Ponza reprezinta un fel de muzeu in care sunt expuse lucrari interesante de arta specifice Dubrovnikului.

4. Insula Lokrum

Insula Lokrum este un loc impresionant, care iti taie respiratia. Cunoscuta si sub numele de insula Regilor, Lokrum apare in datele istorice incepand din anul 1023 datorita unei masatiri construite acolo. Potrivit legendei, Richard Inima de Leu a naufragiat pe insula Lokrum dupa intoarcerea din cruciade. In acest fel regele a promis sa construiasca o biserica pe insula, ca multumire si pentru mantuire.

Mai tarziu, Ferdinand Maximilan de Habsburg si-a construit pe insula un conac inconjurat de o gradina ca in povesti. Cei care ajung acolo descriu gradina ca fiind o adevarata gradina botanica, plina d eplante uimitoare.Ar