Vacanta de vara pe coasta Dalmata: Dubrovnik
Zbor charter din Bucuresti
Perioada: 03.06-30.09.2025
de la 509 euro/persoana, taxe incluse
tarife de la:
Apartments Martiva 3*, fara masa: 509 euro/persoana
Hotel Villa Valjalo 3*, fara masa: 570 euro/persoana
Hotel Astarea 3*, mic dejun: 699 euro/persoana
Hotel Orsan 3*, mic dejun, 739 euro/persoana
Hotel Vis 3*, mic dejun: 830 euro/persoana
Hotel Lero 4*, mic dejun: 899 euro/persoana
Grand Hotel Park Dubrovnik 4*, mic dejun: 929 euro/persoana
Hotel More 4*, mic dejun: 1261 euro/persoana
Hotel Valamar Dubrovnick President 5*, mic dejun: 1512 euro/persoana
Hotel Royal Princess 5*, mic dejun: 1622 euro/persoana
Rixos Premium Dubrovnick 5*, mic dejun: 1887 euro/persoana
Excelsior Dubrovnik 5*, mic dejun: 2252 euro/persoana
Hilton Imperial Dubrovnik 5*, mic dejun: 2358 euro/persoana
etc.
Servicii Incluse
Transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Dubrovnik – Bucuresti
1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana/ persoana
Transfer aeroport – hotel – aeroport
Taxe de aeroport
Asistenta turistica in limba romana
Nu sunt incluse:
Asigurare medicala/storno
taxa locala, se plateste la hotel
Tarifele includ reducerea valabila la 31.01.2025.
Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati la office@dacristravel.ro
“Cei ce caută paradisul pe pământ trebuie să vină la Dubrovnik”, spunea cu decenii în urmă Bernard Show.
Nu ratati:
1. Zidurile orasului vechi
Dubrovnik are o zona care este parcursa de un zid inalt de piatra. Zidul are o lungime de 1940 de metri si ofera zonei respective aerul unei fortarete foarte puternice. Zidul a fost ridicat in secolul a 7-lea, iar de-a lungul timpului el a avut nevoie de o serie de imbunatatiri si restructurari.
Zona este perfecta pentru a te relaxa, dar si pentru a afla mai multe despre istoria orasului Dubrovnik. In plus, zona se afla pe tarmul marii si te vei bucura de cateva momente relaxante undeva deasupra marii.
În trecut, Dubrovnik avea patru porţi de acces în cetate. Este vorba despre porţile Pile, Ploče, Peskarija şi poarta Gate. Dacă veţi alege Poarta Pile, veţi păşi pe strada Stradun, care este cea mai lungă şi mai imporantă stradă din Dubrovnik. Localnicii se mândresc cu aşa o rută, iar măsurătorile arată că ea are o lungime de 292 de metri, fiind, de asemenea, şi locul unde se petrece toată distracţia. De la centrele comerciale, la biserici sau cluburi de noapte ori spectacole de stradă, toate au loc pe strada Stradun.
2. Manastirea Franciscana
Una dintre cele mai frumoase manastiri din Europa este cea Franciscana, construita in perioada secolului 14. Aici te vei bucura de o cladire ampla, impunatoare, cu o istorie bogata in spatele sau. Daca vei vizita manastirea alaturi de un ghid, te vei bucura sa afli informatii extrem de pretioase.
3. Palatul Sponza
Palatul, construit intr-un mix perfect de stil Gothic si renascentist este unul dintre cele mai interesante puncte turistice din Dubrovnik. Constructia cladirii a inceput in anul 1516 si a reprezentat, pentru o perioada foarte mare de timp, locul prin care treceau toate produsele aduse de comerciantii din intreaga lume. Palatul reprezenta un fel de vama de produse si niciun comerciant nu putea trece de acesta fara un control minutios.
Dupa o perioada, palatul Sponza a devenit un centru cultural specific orasului Dubrovnik. Aici se intalneau in mod regulat membrii ai clubului de prestigiu “Academia de invatat” si conduceau discutii despre literatura, arte si realizari stiintifice importante la vremea respective.
Din pacare, in anul 1667 a avut loc un cutremur puternic care a distrus o parte din palat, insa in acest moment palatul Ponza reprezinta un fel de muzeu in care sunt expuse lucrari interesante de arta specifice Dubrovnikului.
4. Insula Lokrum
Insula Lokrum este un loc impresionant, care iti taie respiratia. Cunoscuta si sub numele de insula Regilor, Lokrum apare in datele istorice incepand din anul 1023 datorita unei masatiri construite acolo. Potrivit legendei, Richard Inima de Leu a naufragiat pe insula Lokrum dupa intoarcerea din cruciade. In acest fel regele a promis sa construiasca o biserica pe insula, ca multumire si pentru mantuire.
Mai tarziu, Ferdinand Maximilan de Habsburg si-a construit pe insula un conac inconjurat de o gradina ca in povesti. Cei care ajung acolo descriu gradina ca fiind o adevarata gradina botanica, plina d eplante uimitoare.Ar