HAMBURG, orasul dintre lacuri

Peisajul orasului Hamburg este o atractie propriu-zisa datorita lacurilor, raurilor si parcurilor sale. Exista numeroase obiective turistice ce merita sa fie vizitate in timpul unei calatorii in Hamburg, iar tururile ghidate ale orasului sunt o scapare pentru multi turisti care vor ceva organizat si vor sa treaca exact prin locurile de interes ale orasului. Cele mai populare tururi se fac in jurul Orasului Vechi (Altstadt), Orasului Nou (Neustadt) si districtelor St. Pauli, caci sunt multe obiective turistice care pot fi vazute in aceste locuri. Alte feluri de a petrece timpul aici sunt disponibile de asemenea, turistii putand admira perisajul in timpul unei croaziere pe unul din raurile sau canalele din Hamburg.

Lacul Alster se intinde pe o suprafata foarte mare si este de aceea o parte fundamentala a peisajului orasului, conferindu-i o ambianta deosebita. Locuitorilor si vizitatorilor le place sa se plimbe pe malul lacului Alster, deoarece privelistea plina de verde este impresionanta. Spatii verzi si parcuri inconjoara lacul Alster, iar cafenelele si restaurantele invita turistii sa le calce pragul.

O experienta deosebita poate sa fie vizitarea obiectivului turistic numit Alter Elbtunnel. A fost construit in prima decada a secolului 20 si este cel mai vechi tunel de sub raul Elba. Are mai mult de 400m si leaga districtul St. Pauli de Insula Steinwerder. Intrarea se face printr-o sala ce are forma unui dom, iar tema sa este continuata de-a lungul tunelului. Odata ajunsi la Insula Steinwerder, turistii se pot bucura de un peisaj extraordinar conferit de port.

Hamburger Dom este organizat de trei ori pe an: primavara, vara si iarna si este destinat intregii familii, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de numeroase tipuri de activitati. Sunt amplasate numeroase standuri la care sunt vandute gustari si dulciuri traditionale, iar vizitatorii pot sa se urce in roller coaster si in carusel. Miercurea si vinerea sunt zile cu totul speciale, caci miercurea sunt oferite reduceri foarte mari la mancare si diverse distractii pentru familii, iar vinerea au loc focuri de artificii impresionante.

Cel mai mare muzeu de arta din Germania este Kunsthalle si gazduieste in cladirea sa construita in stil renascentist colectii de arta ce dateza inca din secolul 13. Arta moderna si contemporana ocupa un loc foarte important in cadrul acestui muzeu, iar in permanenta sunt organizate noi expozitii, estimandu-se ca au loc aproximativ 20 in fiecare an. Printre piesele cele mai importante amintim lucrarile celor doi mari artisti medievali Master Francke si Master Bertram, lucrarile lui Rembrandt, Runge si Friedrich. Muzeul este cunoscut si pentru expozitiile sale de arta contemporana internationala, ce include arta video, conceptuala sau fotografica. Intrarea poate sa ajunga la 10 euro, iar vizitatorii pot beneficia de explicatii in diverse limbi de circulatie internationala in timpul turului.

Hamburg gazduieste numeroase evenimente care au loc in anumite perioade ale fiecarui an. Una dintre cele mai importante zile care este celebrata in acest oras este ziua portului (Hafengeburtstag), care atrage milioane de oameni la inceputul lunii mai. Are loc o parada a vapoarelor, numeroase standuri sunt amplasate si este sarbatorita bogatia orasului. In fiecare an, comunitatea japoneza din Hamburg sarbatoreste Festivalul Florii de Cires intr-o atmosfera de pace si bucurie. Sarbatorile stradale sunt foarte populare in acest oras si au loc vara. Dintre cele mai importante amintim: Altonale, in Ottensen si Bergedorfer Stadfest in Bergedorf.

hamburg, speicherstadt, channel-3846525.jpg