Kefalonia, insula unde apusul nu este intotdeauna ceea ce pare


Daca iti plac locurile mai putin sofisticate, apa de un turcoaz ireal, plajele salbatice si drumurile de munte abrupte atunci cu siguranta Kefalonia este locul unde vei petrece o vacanta de neuitat.

A treia si cea mai mare dintre insulele Ionice, Kefalonia se afla la 1100 km de bucuresti, dar la tot atatia kilometri de amintiri pe care le vei aduce cu tine de acolo. Traseul cel mai scurt este prin Sofia-Salonic-Ioannina-Lefkada-Vasiliki, de unde se ia ferryboat-ul spre insula pana la Fiskardo sau Sami. Sau cu zbor charter direct din Bucuresti.

De la Fiskardo si pana la Lixouri sau de la Sami si pana la Argostoli sau Skala, toate drumurile au un numitor comun: muntele care se opreste undeva in mare, intr-un golf cu nisip fin si rosu (ca la Xi Beach) sau cu pietricele mici (ca in Myrtos sau Antisamos).
Toata insula este presarata de golfuri unde poti avea propria plaja privata pentru cateva ore daca doresti sau te poti aventura pe crestele muntilor unde vei fii insotit in periplul tau doar de cateva capre.

Nu sunt de ratat pesterile din estul insulei, langa Sami: pestera Drogarati – cu stalagmite si stalagtite si pestera Melissani care poate fii vizitata doar din barca pe lacul omonim.

Plajele cele mai renumite (cu Blue Flag unele) sunt: Myrtos, Xi Beach, Skala, Antisamos, Makris Galos, Agios Nikolaos etc.

Iar daca esti un gourmand si preferi pestele si fructele de mare, cu siguranta kefalonia iti poate oferi tot ceea ce-ti doresti in materie de mancare.

Recomandarile noastre: Zest Villas @ Xi Beach pentru cazare si taverna lui Spyros din golful Vatsa unde veti manca “ the best fish on the island”.