La Manga del Mar Menor sau Cancunul Europei

La Manga del Mar Menor – perla costiera din regiunea Murcia (Spania – Costa Calida) este o fasie ingusta de nisip de aprox 20 km care separa cele 2 mari (Mar Menor si Marea Mediterana), de aceea este numita si paradisul dintre mari sau Cancun-ul Europei, pt asemanarea geografica cu mult mai vestita statiune din caraibe.

Are o clima mediteraneana foarte blanda, cu peste 325 zile insorite pe an si temperaturi medii in jur de 20 de grade, ceea ce ii ofera un statut privilegiat printre zonele turistice din europa deschise cam tot timpul anului.

Si mai este renumita prin ceva: prin apa sarata a Marii Menor, care poate fi folosita in tratarea unor boli reumatice sau ale cailor respiratorii.

Plajele sunt practic intinse pe 20 km cat tine fasia, de o parte si de alta, iar posibilitatile de practicare a sporturilor nautice sunt nelimitate.

In zona se pot vizita Murcia – cu catedrala din centrul orasului, Cartagena – denumita dupa locuitorii din nordul africii care au fost dusi sa munceasca in orasul omonim din Columbia (Cartagena de Indias), Lorca etc.

Zona are numeroase baruri, restaurante, magazine de suveniruri, astfel incat, oricare ar fi motivul pentru care ati ajuns in zona, cu siguranta nu va veti plictisi.

beach, ocean, sea-6822823.jpg