Muntenegru intre Fiordul kotor si Riviera Budva

Daca vrei sa vezi peisajul din Norvegia cu multele fiorduri nu trebuie sa mergi atat de departe; Muntenegru  pe coasta Adriaticii iti oferta acesta posibilitate in minunatul fiord Kotor.

Tara mica, facand parte din fosta Iugoslavie, Muntenegru ofera turistului cautator de locuri noi si frumoase, un adevarat regal peisagistic.

Fiordul Kotor, cu orasul Kotor – declarat  patrimoniu UNESCO in 1979,  si cu celelalte localitati mai mici (Bijela, Tivat) reprezinta locuri minunate de admirat si colindat. Cele 28 km de-alungul tarmului sunt presarate cu asezari pescaresti, mici sate pe malul marii intrate in munte, unde tavernele pescaresti de indeamna sa te opresti pentru un peste sau pentru meniuri cu fructe de mare proaspete.

Riviera adriatica de la Budva-Becici, chiar daca nu are plaje intinse cu nisip asa cum suntem obisnuiti la Marea Neagra, ofera destinatii de vacanta pentru toate gusturile: orasul vechi in Budva pentru cei carora le place sa colinde printre cetatile vechi, cluburi si terase pentru cei dornici de distractii, sporturi acvatice pentru aventurieri…si hoteluri cu plaje private si piscine pentru cei care doresc un sejur linistit.

which, montenegro, people-833513.jpg