Parcurile de distractii 
Parcurile de distractii sunt puncte de atractie atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Fie ca sunt parcuri tematice, cum sunt Disneyland Paris sau Legoland, fie ca sunt parcuri de distractii clasice, precum Prater Viena, Tibidabo Barcelona, Parque de Atracciones in Madrid, ele atrag an de an milioane de turisti de toate varstele.
Cine nu s-a uitat macar o data la desenele animate ale lui Walt Disney? Cine nu-i indrageste pe vestitii Micky Mouse, Donald Duck sau Tom si Jerry? Aflat in vecitatatea Parisului, parcul de distractii Disneyland atrage in fiecare zi a anului mii de vizitatori din toate colturile Europei, si nu numai.Indragitele persoanje de desene animate te intampina de la intrarea in Parc si te insotesc prin tot parcul. Parcul a fost conceput ca o imbinarea a mai multor “Lumi” diferite: fie ca va aflati in westernul salbatic sau in spatiul planetar, efectele speciale sunt prezente la tot pasul iar calatoria printre aceste lumi va fi cu siguranta o experienta de neuitat.
EuroEuropa Park din Germania, de la Rust, isi intampina toti vizitatorii cu numeroase surprize, si foarte multe evenimente prilejuite de acesta sarbatoare. Sunt de notoriatate hotelurile tematice din acest Parc, Colosseo, El Andaluz sau Castillo Alcazar.
Daca vreti sa imbinati si marea si distractia in acesta vacanta va recomandam Port Aventura la sud de Barcelona (Taragona).
Avand si parc acvatic si parc tematic, Port Aventura va oferta o gama extrem de larga de activitati si distractii pentru toate varstele si toate gusturile.Si daca tot va aflati in zona Barcelonei nu ratati Tibidabo, parcul de distractii aflat in nordul orasului.
Pentru cei care cauta distractie ceva mai aprope de casa, Praterul vienez este cel mai la indemana, cu vestita roata si nenumarate alte puncte de atractie.