Piate de Craciun in Europa

Munchen, Viena, Berlin, Koeln, Nurenberg, Praga

 

Vin fiert, castane prajite, turta dulce, brazi impodobiti in mijlocul celor mai frumoase si mai  vestite piete din Europa si inevitabil…cumparaturile de Craciun! Ce poate fi mai placut intr-un weekend geros si inchis de iarna decat o astfel de experienta?

Nimic nu se compara cu atmosfera de basm din ajunul Craciunului pe strazile impodobite de beculete, fie ele din Viena, Munchen, Praga, Berlin sau Nuerenberg.

Fie ca te afli in fata primariei din Viena sau in fata Palatului Scheonbrunn, ori in Old Town sau Wenceslass Square din Praga, sau in Marienplatz din Munchen, atmosfera este aceeasi: muzica traditionala si colinde, mirosul de castane si alune prajite si bineinteles vinul fiert cu care te incalzesti in jurul pomului de Craciun.

Si ca peisajul sa fie complet nu ratati micile suveniruri aflate pe numeroasele tarabe care alcatuiesc “Pietele de Craciun”: o lumanare parfumata, care sa va aminteasca de aceasta escapada, sau un fular si manusi…facute cadou unei rude..ca tot vin sarbatorile, sau macar canuta din care ati baut vinul fiert, ca sa va amintiti peste ani si sa retraiti experienta.