Sejur in Orasul de Aur: PRAGA

 

Indiferent pe care parte a Vltavei va vor duce pasii prin centrul istoric al Pragai veti descoperi impozante cladiri care desi au cel putin un secol vechime par terminate ieri, o multime de palate, catedrale si biserici care nu-si arata nici pe departe varsta.

Este o placere, fie vara, fie iarna, sa te plimbi pe stradutele pietruite care duc la Hradcany –Domeniile Regale care se intind pe mai mult de 7 ha si in mijlocul carora troneaza sus pe deal Catedrala Sf Vitus, si sa te opresti pt un ceai cald sau o bere rece (dupa anotimp) intr-unul din micile restaurante sau cafenele din zona.

Nu ratati lucrarile pictorilor amatori sau nu expuse pe podul Carol, Ceasul Astronomic, Piata Orasului Vechi si Piata Wenceslas, Cartierul Evreiesc (Josefov) si cimitirul, care mai pastreaza inca ramasitele ghetoului din perioada celui de-al doilea razboi mondial.

Iar daca ramaneti mai multe zile la Praga puteti lua o excursie de o zi in jurul Pragai pt a vizita doua din vestitele castele din apropiere: Karlstein si Konopiste.

.

prague, bridge, people-1845560.jpg