SICILIA, emblema Italiei de sud

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Sicilia – un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai indragostit nu iti vei mai schimba sentimentele.

Daca esti un iubitor infocat al marii si ai avut vreodata fantezia de a iti petrece o vacanta de neuitat in compania selecta a trei mari diferite, ei bine poti sa-ti realizezi acest vis. Insula italiana Sicilia a rasarit la confluenta a trei mari: Marea Tireniana, Marea Ionica si Marea Mediterana.

Iar ca sa fii convins ca trebuie sa ajungi aici iti mai spunem doar atat: vei avea ocazia sa savurezi preparatele uneia dintre cele mai gustoase si sanatoase bucatarii ale lumii.

Sicilia este locuita de 5,1 miloane de locuitori (nu se stie cati dintre ei sunt 100% mafioti), iar principalele orase sunt: Palermo, Catania (aici poti admira frumusetea vulcanului Etna), Messina, Siracusa, Marsala si Trapani.

Atractia majora din estul Siciliei este uriasul vulcan Etna; calatorule, fa-ti un bine si du-te sa vezi cat mai mult din Etna, si vei intelege de ce gigantului pus mereu pe scandal i se spune, inca din vechime, Muntele Muntilor.

Ce sa nu ratezi:

Sicilia de est este predominant baroca, pentru ca aici se afla superbele orase in stil baroc sicilian: Catania (inscrisa pe lista UNESCO), Siracusa, precum si Noto, capitala barocului sicilian, impreuna cu oraselele din Val din Noto (inscrise si ele pe lista UNESCO).

La vestigiile baroce ale Siciliei de est se adauga vestigiile antice grecesti din Taormina si Siracusa.

Atractia majora din Sicilia de vest si de nord sunt vestigiile arabo-normande din Palermo, Monreale, Erice si Cefalù; toate sunt atat de frumoase incat nu pot fi in niciun caz ratate.

street, architecture, city-3453557.jpg