Tanzania, tara ‘Hakuna Matata’
 
‘Hakuna Matata’ (fii fara grija) si ‘pole pole’ ( incet incet) sunt expresiile pe care le inveti imediat ce ajungi in Tanzania si care reprezinta insasi filozofia de viata a tanzanienilor.
Safari inseamna in limba swahili ‘calatorie’ , iar o vacanta aici e musai sa includa si un safari, adica o calatorie in salbaticie, care se face obligatoriu cu un ghid local. Ei vad animalele inainte cu mult ca noi sa ne dam seama de ele, altfel n-am putea sa vedem the Big 5 ( leul, leopardul, elefantul, bivolul african si rinocerul). Iar daca ai si norocul sau inspiratia sa vii in timpul MariiMigratii atunci experienta este cu adevat unica. Parcurile nationale din nord: Serengeti, Tarangire, Lake Manyara si rezervatia Ngorongoro reprezinta emblema Tanzaniei si printre cele mai renumite din Africa. In rezervatie poti intalni si maasaii, triburi nomade de crescatori de animale, singurii carora li se permite sa traiasca aici pentru ca o fac respectand mediul inconjurator ca acum sute de ani, greu de inteles de noi in secolul 21.
Pentru relaxare, cateva zile la plaja in Zanzibar este tot ce ai nevoie dupa partidele de safari. Aici filozofia ‘Hakuna Matata’ si ‘pole pole’ e ridicata la nivel de arta. Totul are ritmul lui si dupa cateva zile nimic nu ti se mai pare atat de important sau de urgent.
In concluzie, asa cum spun ghizii nostri, pentru a avea amintiri de povestit trebuie sa mergi intr-un safari si vei avea propria poveste de spus.
‘you will have your own story to tell’ @Time for African Adventures