Tenerife, Insulele Canare

Fie ca mergi pentru plaja, pentru parcurile de distractii, plimbari montane pe vulcanul Teide sau pentru golf, Tenerife poate fi destinatia perfecta in tot timpul anului, datorita pozitiei geografice insula bucurandu-se de temperaturi medii de 18-22 de grade din ianuarie pana in decembrie.

Insula este bine delimitata intre sudul cu plaje intinse si statiuni bine cunoscute (Playa de las Americas, Costa Adeje, Los Cristianos) si nordul cosmopolit, cu orasele cele mai importante de pe insula: Santa Cruz de Tenrife si Puerto de la Cruz

Partea de nord a insulei este marcata de istoria si traditia locala, presarata de palmieri si plante exotice, cu arome salbatice si tropicale, verdeata te incojoara iar cel mai important oras Porto Cruz te farmeca cu portul sau vechi, casele cu cateva niveluri cu balcoane din lemn -tipic canariene! Desigur atractia este sporita si de parcul natural Loro (papagal) Park unde te poti bucura de spectacole cu delfini, lei de mare, balene si papagali, poti admira specii rare de palmieri si plante exotice, poti urmari tigri, pantere, gorile, cimpanzei, jaguari, pasari flamingo, egrete, crocodili care iti “zambesc” prietenosi si te imbina sa le urmaresti habitatul prietenos in care iti demonstreaza care le  sunt obiceiurile de “acasa”!

Plajele din nord sunt de origine vulcanica, cu nisip negru; se remarca intre ele Playa de las Teresitas, cu nisip fin auriu adus din Sahara.

In centrul insulei se afla Muntele Teide, o amintire vie si constanta a activitatii vulcanice. In cele 3 luni de iarna – muntele este acoperit cu zapada iar la numai o ora de mers cu masina puteti face o baie relaxanta in apele Oceanului Atlantic in Tenerife Sud .  “Continent in miniatura”, dispune de un microclimat si contraste peisagistice spectaculoase, contrastul cel mai proeminent fiind intre predominantul verde al Nordului si soarele cald al Sudului. Poseda un loc privilegiat in oceanul Atlantic, oferind servicii de inalta calitate. Tenerife este locul ideal pentru cei care sunt in cautare de soare, liniste, servicii diversificate, sport, lumina, relaxare si naturalete.

In sudul insulei, Playa de las America, Adeje, Torviscas, Playa Paraiso sunt cele mai cautate statiuni din sud renumite pentru viata nocturna si plajele sale amenajate cu nisip foarte fin adus din adancurile oceanului, sau pentru parcurile de distractii.

Cluburile de noapte, karaoke, spectacole de cabaret, sporturi extreme, safari pe ocean in cautarea delfinilor si a balenelor, traditia locala si cultura europeana, fac din aceasa destinatie in tendinta in acest moment, o perla a Atlanticului si o bogatie a lumii turistice moderne.