Thailanda, intre temple, piete plutitoare si insule
Thailanda este una dintre acele destinatii in care daca ajungi o data, cu siguranta te vei intoarce, si nu pentru nu apuci sa vezi totul de prima data (este destul de intinsa si cuprinde multe insule raspandite pe doua mari), ci pentru gustul pe care ti-l lasa, exact ca si mancarea thailandeza, dulce-picanta, cu cat mananci mai mult, cu atat ai mai manca.
Templele budiste raspandite peste tot, din nordul mereu verde si pana in cea mai mica si indepartata insula reprezinta esenta credintei si traditiilor locale, iar pietele plutitoare, prezente in fiecare asezare aflata langa apa, ilustreaza perfect imaginea vietii cotidiene din Thailanda, care se desfasoara de sute de ani in jurul acestor piete pe canale, unde schimbul de produse se facea cu mult inainte de aparitia banilor.
Thailandezii sunt un popor extrem de primitor, care in ciuda barierelor lingvistice, au mereu un zambet pe fata si chiar daca nu reusesc sa te ajute de fiecare data, pentru ca nu inteleg ce le ceri, intreaba in dreapta si in stanga sau suna un prieten si in final primesti ce ai cerut. Si oricum nu te poti supara pe ei vazand zambetul cu care te saluta sau iti raspund la orice intrebare, motiv pentru care Thailanda mai este numita si ‘tara zambetelor’.
Fiind inconjurata de ape, Thailanda are plaje cat pentru o suta de vacante, unele mai salbatice, altele supra aglomerate si comerciale si cu o infrastructura care sa satisfaca orice gusturi.
Insulele aflate in sud, aproape de Cambodgia, din care cele mai mari sunt Koh Chang, Koh Kood si Koh Mak, fac parte dintre cele mai putin cunoscute, dar care te vor incanta prin pitorescul si frumusetea locurilor, prin relieful divers si nu in ultimul rand, prin zambetele celor care te vor intampina aici 😀🙏